Konsoloslukta çalışanlar ne yapar?
Konsoloslar veya konsolosluk memurları, temsil ettikleri devlet adına yurt dışında resmi görevler yapan görevlilerdir. Konsoloslar; temsil ettikleri ülkenin ticari, sınai ve vatandaşlık işlemlerini yürütmekle görevlidirler.
Konsolosluk çağrı merkezi ücretli mi?
Ayrıca konsolosluk işlemleriyle ilgili her türlü bilgi ve yardım için, 7/24 ücretsiz hizmet veren konsolosluk çağrı merkezini +493030807090 numaralı telefondan arayabilirsiniz.
Konsolosluk çalışanları memur mu?
I. GENEL BİLGİLER: (1) Dışişleri Bakanlığı konsolosluk ve uzman memurları, dış ilişkilerin yürütülmesinde görev, yetki ve sorumluluklar üstlenen ve yurtdışında temsil görevi yürüten meslekten diplomatik memurlardır.
Konsolosluk işleri nelerdir?
Konsoloslukların Görevleri Konsoloslukların görevleri anlaşmalar ve yönetmeliklerle belirlenmiştir. Genel olarak ülkelerinin ticari ve endüstriyel alanda çıkarlarını korumak, vatandaşların haklarını korumak, nakliyeyi kontrol etmek ve noterlik yapmak gibi görevleri vardır.
Konsolosluk çalışanları ne kadar maaş alıyor?
Ankete katılan kullanıcıların paylaştığı maaş verilerine göre büyükelçilik personelinin ortalama maaşı aylık 22.100 TL’dir. Büyükelçilik personelinin en düşük ortak maaşı 17.700 TL iken en yüksek maaş ise 30 TL’dir.
Konsolos çalışanlarına ne denir?
Başkonsolos veya Başkonsolos Birinci Sınıf, Başkonsoloslukların en üst amiri konumundadır. Kariyerli memurların yanı sıra, konsolosluk ve uzman memurlar da Başkonsolos olarak atanabilir.
Konsoloslukta nasıl çalışılır?
Konsoloslukta çalışmak bazı eğitim ve yeterlilikler gerektirebilir. Konsolos olmak için bir üniversitenin ilgili fakültelerini başarıyla tamamlamak gerekir. Dört yıllık üniversite fakültelerinden mezun olanlar yeterli KPSS sonuçlarına ulaşarak bu alanda çalışabilirler.
Konsolosluk kaça kadar çalışıyor?
Büyükelçiliğimiz Pazartesi’den Cuma’ya 09:00 – 18:00 saatleri arasında açıktır. Konsolosluk işlemleri için vatandaşlarımız 08:30 – 12:00 saatleri arasında konsolosluk şubemize şahsen başvurabilirler. Vatandaşlarımızın konsolosluk işlemleri ile ilgili soruları 14:00 – 15:00 saatleri arasında telefonla yanıtlanmaktadır.
Türk Konsolosluğu kaç ülkede var?
Başkent Ankara’da 135 daimi elçilik bulunmaktadır. İstanbul’da 73 başkonsolosluk ve 1 konsolosluk olmak üzere 74 diplomatik misyon bulunmaktadır.
Diplomat maaşı ne kadar 2024?
Ülke temsilcisinin ortalama aylık maaşı ne kadardır? Verilere göre; 2024 yılında ülke temsilcisinin ortalama maaşı 111’dir.
Memurun ilk maaşı çift mi?
Gelecekte memurlar artık çift maaş almayacak. Yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle kamu hizmetinde çoklu ödeme dönemi sona erecek. Her statüdeki memurlar yalnızca bir hizmet için maaş alacak.
En erken kaç yaşında büyükelçi olunur?
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, b) Başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (ve daha sonra doğmuş olmak).
Konsolosun dokunulmazlığı var mı?
Diplomatik ajanların diplomatik dokunulmazlığı 1961 Viyana Sözleşmesinin 29. maddesinde yer almaktadır. Bu maddeye göre; “Diplomatik ajan kişisel dokunulmazlığa sahiptir. Hiçbir şekilde tutuklanamaz veya gözaltına alınamaz.
Konsolosluklarda hangi dil konuşuluyor?
Konsolosluk Çağrı Merkezi’nde Türkçe’nin yanı sıra yedi ayrı yabancı dilde (İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Flamanca, Rusça ve Arapça) de bilgi verilmektedir.
Konsoloslukları kim koruyor?
Diplomatik Güvenlik Bürosu (DS), ABD Dışişleri Bakanlığı ile ABD büyükelçilikleri ve konsolosluklarının güvenliğini yönetir.
Konsolosluk görevi nedir?
Konsolos, bir ülkenin vatandaşlarının farklı ülkelerdeki nüfus, vatandaşlık ve ticari işlemleriyle ilgilenen ve bu yöndeki işlemleri yürüten görevlilerden sorumlu olan kişidir. Bu görevin yürütüldüğü kuruma konsolosluk denir.
Diplomat maaşları ne kadar?
Ülke Temsilcisi Maaşları Deneyime Göre 2024Deneyim Süresi En Düşük MaaşEn Yüksek Maaş0 – 1 yıl60.200₺120.400₺2 – 4 yıl76.300₺151.800₺5 – 9 yıl87.300₺158.400₺10 yıl +87.700₺165.
Konsoloslukta nasıl çalışabilirim?
Konsoloslar, üniversite diplomasına sahip ve konsolosluk sınavını başarıyla geçen kişiler olabilir. Konsoloslar, temsil ettikleri ülke adına vatandaşlık ve benzeri konularda resmi işler yürütürler. Ayrıca, konsolosların büyükelçilerden farklı bir statüsü ve görevleri vardır.
Kaç yaşında diplomat olunur?
Diplomatlık mesleği için yaş sınırı Her meslekte olduğu gibi diplomatlık mesleğinde de yaş sınırı vardır. Buradaki asıl soru kaç yaşında diplomat olunur? Türkiye’de diplomat olmak isteyenler için yaş sınırı 35’tir. Bu yaş sınırı Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından belirlenmiştir.